Във Великобритания отправиха предупреждения за предстоящ летен транспортен хаос в Европа

...
Във Великобритания отправиха предупреждения за предстоящ летен транспортен хаос в Европа
Коментари Харесай

Предупреждават за транспортен хаос в Европа през лятото

Във Англия отправиха предупреждения за иден летен транспортен безпорядък в Европа на фона на упованията, че британците ще извършат над 25 млн. пътувания към натоварените европейски дестинации.

Вестник " Таймс " цитира " Юроконтрол " - организацията, която дава отговор за ръководството на въздушния трафик в Европа, съгласно която се чака огромно претоварване на трафика до дестинации като Реймс и Марсилия във Франция, Атина, Будапеща, Лондон, Барселона, Брюксел, Никозия, Варшава и Загреб в пиково време, изключително в петъците и уикендите от в този момент до септември.

Това претоварване може да докара до закъснения на полети, защото самолетите евентуално ще бъдат принудени да летят по по-дълги трасета, с цел да избегнат претрупаните зони, оповестява БНР.

" Юроконтрол " пресмята, че през идващите 8 седмици над Европа ще се правят приблизително по 33 000 полети на ден.

Това е с 8% повече за същия интервал предходната година. Генералният шеф на " Юроконтрол " Раул Медина е декларирал, че летенето това лято крие повече провокации, защото е лимитирано въздушното пространство, поради войната в Украйна и " обвързваните с това военни потребности ".

Шефът на " Райънеър " Майкъл О " Лиъри пък предизвести, че стачките на чиновниците от френския въздушен надзор са най-голямата опасност за полетите до френски и испански дестинации.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР